fbpx

Summerschool Managers

Summerschool voor managers

Wat hebben we een stressvolle periode achter de rug! Zowel privé als werk heeft Corona er bij iedereen goed ingehakt! Sommige bedrijfstakken hebben het nog zwaarder dan anderen en er zijn er ook die het juist heel goed doen. In ieder geval hebben we gemeen dat we ons de laatste 4 maanden constant aangepast hebben. Hoe zich dat uit, is voor iedereen weer anders.

Bij sommigen is er zoveel druk komen te staan op hun relatie dat deze niet meer houdbaar is, anderen zijn behoorlijk over hun grens heengegaan omdat de scheidingslijn tussen werk en privé heel dun was. Het brein heeft rustmomenten nodig en die zijn er nauwelijks geweest. Jij als manager hebt hier zelf mee te maken maar de mensen in je team ook! Hoe ga jij leidinggeven aan deze mensen? Hoe kan jij signaleren dat ze meer nodig hebben, hoe zorg je dat er weer verbinding komt? De teamleden zijn al langere tijd niet bij elkaar in één ruimte geweest (wel online waarschijnlijk) hoe zorg je voor het teamgevoel? En vooral; hoe zorg je ervoor dat jullie dat vasthouden?

Tijdens een tweedaagse Summerschool Managers gaan wij het hierover hebben en je handvatten meegeven. Twee dagen in de heuvels van Zuid-Limburg onder de kersenbomen geven wij je oefeningen en bagage mee over veranderend leiderschap. De wereld is niet meer hetzelfde en jouw leiderschap verandert mee…

Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen. (Charles Darwin)

Wat gaan we doen?

Tijdens deze twee daagse gaan we met een klein groepje gelijkgestemde (we blijven natuurlijk voldoen aan de regels van de RIVM) kijken naar jouw leiderschap binnen je team. Alle oefeningen zijn gebaseerd op het model Natuurlijk Leiderschap dat Marie Therese Corbeij 15 jaar geleden ontwikkeld heeft. Deze is nog steeds zeer relevant. Waar 15 jaar geleden minder gesproken werd over de soft skills zien we nu goeroes als Brene Brown en Simon Sinek dit als vanzelfsprekend opnemen in hun visie op leiderschap. Dit model is ontstaan door alle eigenschappen van leiderschap uit de kudde paarden te combineren. We werken dus samen met de paarden. Paarden overleven al 65 miljoen jaar omdat zij zich telkens weer aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Laat dat precies zijn wat wij nu nodig hebben. Dit is een unieke kans om kennis te maken met de kracht van ervaringsgericht leren samen met paarden -biomimicry*-.

Tijdens deze dagen is er ook ruimte om tot rust te komen en je brein te resetten. Soms door oefeningen van ons en soms door de prachtige omgeving. We adviseren je om te blijven overnachten, zodat je volledige focus hebt maar dat hoeft natuurlijk niet. Dichtbij is een fijn familiehotel.

Praktisch

Wanneer: 13 en 14 juli 2020
Waar: Ravensbosch Arensgenhout (nabij Valkenburg)
Kosten: €500,- incl twee dagen lunch
Aanmelden: 0619646864, info@leaderstrainingen.nl of via onderstaande button

*Biomimicry = De genialiteit van de natuur gebruiken voor duurzame innovatie