Leiderschapsanalyse

In 1 dag inzicht en concrete acties

Hoe bewust ben jij je van je leiderschap? Welke leiderschapstijl hanteer je? Wanneer wissel je van stijl? En met welk effect? Leaders helpt je met de leiderschapsanalyse in slechts 1 dag aan inzicht en concrete acties. Zodat je, als leidinggevende of manager, bewust bent van het effect van jouw leiderschap. Over leiderschap praat je namelijk niet, het is een kwestie van doen.

MWF_Leaders_Trainingen-leiderscahpstraining

Wat zo moeilijk kan zijn aan leidinggeven

Veel managers of leidinggevenden komen vanuit senioriteit op hun positie en groeien vanuit die plek weer door. Leiderschap lijkt dan iets dat zich automatisch ontvouwt. Onzin. Want hoewel iedereen in de basis invloed heeft, vraagt leiderschap zeker om verdere ontwikkeling, training en scholing. Voor managers kan het immers lastig zijn om:

  • Afstand te houden bij aansturing, zodat je niet gaat micromanagen
  • Op effectieve wijze feedback te geven, zonder daar spanning of afwijzing te creëren
  • Realistisch resultaat te behalen, wanneer je zelf – of jouw manager – de lat hoog hebt liggen
  • Afbrokkeling van vertrouwen en empathie te keren in een organisatiebrede tendens

Hoe gaat dat bij jou?

Snel, duidelijk en duurzaam inzicht met onze leiderschapsanalyse

In 1 dag analyseren we jouw leiderschapskwaliteit. Geen gedoe en moeilijke trajecten, maar snel en concreet inzicht in je invloed en effectiviteit. Je stapt met een duidelijk stappenplan naar buiten. Zo eenvoudig als het klinkt, zo is het ook. En, door de aanpak, verankeren we niet enkel je kennis maar ook je gedrag. Je ervaart hoe verandering in jouw leiderschap werkt in de praktijk. Dat helpt je om ook na deze dag verder te kunnen.

Leiderschapsstijlen binnen jouw eigen situatie

Leiderschap is niet iets dat je leert in een boekje, al beweren velen dat wel. Het is een talent dat aandacht nodig heeft om verder te kunnen ontwikkelen. En een eigenschap die passend moet zijn binnen jouw eigen situatie. Want leiderschap wat voor de één werkt, werkt voor de ander mogelijk helemaal niet. We hebben namelijk te maken met verschillende stadia waarin de organisatie zich bevindt, verschillende mensen en verschillende persoonlijkheden. Daarom werken we in deze analyse op 3 terreinen:

  • Jij & jezelf: Hoe kom je over?
  • Jij & je team: Hoe neem je mensen mee?
  • Jij & je organisatie: Hoe oefen je invloed uit?

Door deze combinatie sluit de dag aan op de context waarin jij je als manager begeeft. Je krijgt inzicht in hoe je overkomt in je team, weet hoe je je leiderschap verder kunt uitbouwen en bent je bewust van valkuilen. Leaders versterkt het effect van de analyse altijd door de inzet van paarden. Hierdoor breken we buiten theoretische kaders en rationele antwoorden en merk je direct het effect op jou en de ander in de situatie. Verankering van nieuw gedrag ontstaat binnen 1 dag. Daarmee is onze leiderschapsanalyse van onschatbare waarde. Als je wenst, verruim je de leiderschapsanalyse met een DISC-drijfveren analyse.

Een leiderschapsanalyse begint bij 997,-.