Polarisatie

Na de verkiezingen heerst er wanhoop, verbijstering en opschudding. Nog meer polarisatie.
Links of rechts, wappie of klimaatgekkie, Israel of Palestina. Er lijkt al een tijd geen middenweg te zijn. 

Hoe te dealen met polarisatie
De ene na de andere ramp wordt over ons heen gerold en de getoonde reactie van mensen is steeds: verdeeldheid en vasthouden aan je eigen gelijk.
Voor of tegen zijn en de ander beschuldigen van alles wat lelijk is en niet deugt. Hoe zijn we hier zo in terecht gekomen? Of was het altijd al zo en is het de laatste jaren uitvergroot?

Hoe vergroot je je eigen cirkel van invloed om uit deze verdeeldheid te komen?
Hoe kunnen we polarisatie overkomen? Wat kunnen we, ieder individueel doen om niet in dat dualisme te verzanden? Immers weten we ook dat we er niets mee opschieten en een verdeeld volk niet de weg is naar meer geluk. Via Kirsten Schultz en Ken Wilber heb ik geleerd hoe we polarisatie kunnen 'meesteren'. Niet door het weg te wensen of te ontkennen maar belichamen. Dat doen we door ons niet vast te klampen aan één kant van het verhaal maar beide kanten beleven, belichamen én accepteren.

Hoe dan?
Ons brein heeft de neiging zich vast te bijten in (negatieve)emoties en gedachten. Dat maakt het heel lastig om de andere kant van het verhaal te omarmen. Dit wordt een stuk makkelijker als je mentaal en emotioneel een klein stapje terug doet en in de schoenen van de waarnemer stapt. De sleutel hier is bewustwording; zorg dat je bewust bent van je gedachten en gevoelens zonder dat je deze perse hoeft te geloven. Klamp je er niet aan vast.
Zie je in iemand een fascist/een wappie? Dan zie je direct ook dat hij/zij het in zich heeft om het tegendeel te zijn. Zie oneerlijkheid in de ander, dan zie je direct ook dat hij/zij iemand is die eerlijk is. Dit vraagt wat hersengymnastiek.
Als we weg willen van de polarisatie is de enige weg er dwars dooheen!

Als je deze stappen niet alleen leest maar ook echt toepast, merk je dat bij jou de polarisatie minder zal worden. En ik kan je vertellen dat is echt fijn!

Wat mij ook helpt is de omgang met de paarden. Die zijn in het moment. Niets anders is belangrijk er is nog geen morgen en gister is geweest...
Als wij je kunnen helpen doen we dat graag. Klik op onderstaande button om vrijblijvend kennis te maken.

Wil je dit soort blogs één keer per week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Carina braams Leaderstrainingen2

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap

Iedereen verdient een goede leidinggevende. Wat is een goede leidinggevende in jouw ogen? Ben jij een goede manager? De leidhengst en leidmerrie gebruiken een methode om hun kudde aan te sturen, die veel managers nastreven. De baas zijn zonder de baas te spelen. Waar...

De stem van jouw bedrijf/team

De stem van jouw bedrijf/team

Volgens mij is de beroepsgroep waar ik onderdeel van ben een groep die oneindig veel tijd en geld steekt in (bij)scholing . Over zichzelf, meer kennis over de dienst die aangeboden wordt, hoe je een goede ondernemer bent, hoe je geld kan verdienen met je onderneming....

Managen met de principes uit de kudde

Managen met de principes uit de kudde

We zitten in een bijzondere tijd, veel veranderingen en zaken die ons opgedrongen worden. Je kan erin meegaan of er tegenin. De systemen zijn zo sterk dat we het gevoel hebben geen keus te hebben. Maar die is er wel! Bijvoorbeeld bij de technische systemen en...

Verbinding

Verbinding

Ik keek naar Marc maar zag niets veranderen in zijn houding. Rechtop en met zijn handen op zijn rug, keek hij naar de beide paarden.
Dida (paard) hief haar hoofd even en keek richting Marc maar bewoog niet.