Stappenplan persoonlijk leiderschap

Stappenplan voor persoonlijk leiderschap

Stappenplan voor persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk leiderschap gaat erover dat je jezelf goed kent en dat je bereidt bent regie/verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven.

Hoe doe je dat dan?

Vaak voelen mensen zich machteloos omdat er zoveel dingen gebeuren in hun buitenwereld waar ze geen invloed op hebben. En dat klopt. Je hebt geen invloed op wat een ander doet. Maar je hebt natuurlijk wel invloed hoe je daarop reageert.

Soms is het een fysieke reactie die je niet zomaar met gedachten om kan buigen.

Gevoelens en ratio

Gevoelens worden niet door externe gebeurtenissen veroorzaakt maar door de gedachte die wij daarover hebben! Gedachten gaan zo snel dat je niet eens meer weet dat je het gedacht hebt.

Sommige gedachten zijn overtuigingen, waarvan we ons niet eens bewust zijn. Deze overtuigingen bepalen wel wat we doen en voelen. Ze komen voort uit opvoeding, ervaringen en scholing.

Bijvoorbeeld: Je hebt geleerd dat paarden gevaarlijk zijn. Het ene eind bijt en het andere eind trapt. Als je dan een paard ziet voel je de angst door je lijf gaan.

Stel je hebt geleerd dat paarden hele sensitieve betrouwbare dieren zijn. Als je dan een paard ziet wil je er graag contact mee maken.

Goed nieuws!

Dus onze gedachten veroorzaken emoties en gevoelens en voor een groot deel hebben we niet eens door wat onze gedachten zijn! Dat is dus goed nieuws! Nu hoef je alleen nog maar opzoek te gaan naar de gedachten die je hebt en die ombuigen naar een helpende overtuiging. Om de gedachten te vinden kan je heel goed je emoties gebruiken. Als je uit balans raakt kan je onmiddellijk nagaan welke gedachte eraan vooraf ging! Op deze manier speur je de onbewust beperkende overtuiging op.

Dit is het echte soul-searchen, je zelf leren kennen, weten waar je triggers zitten. Dat is het belangrijkste onderdeel van stevig persoonlijk leiderschap.

In de maand april (2023) krijg je de hele maand 20% korting op:
https://www.leaderstrainingen.nl/trainingen/persoonlijk-leiderschap/

Carina Braams

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Verbinding

Verbinding

Ik keek naar Marc maar zag niets veranderen in zijn houding. Rechtop en met zijn handen op zijn rug, keek hij naar de beide paarden.
Dida (paard) hief haar hoofd even en keek richting Marc maar bewoog niet.

Feedback en de vaardigheden

Feedback en de vaardigheden

Veel van ons vinden het lastig omdat ze denken dan niet aardig gevonden te worden. (Tenminste dat is de overtuiging) En wat ook niet meehelpt is dat we van jongs af aan feedback (of kritiek) krijgen van mensen die nooit geleerd hebben hoe je dat doet.

Feedback

Feedback

Een ontzettend leerzame dag die lang beklijft.

De laatste keer was het hoofdonderwerp: Feedback geven.

Bij veel organisaties blijft het een lastig onderwerp. Vaak hoor ik: ja het is zo’n aardig mens en dan vindt hij/zij mij onaardig.
Het omgekeerde is waar. Het is onaardig om geen feedback te geven en iemand dezelfde ‘fout’ steeds te laten maken…

Maar ja, dat kan je zeggen maar echt voelen hoe het is kan toch alleen in de praktijk.

Daarom is het zo mooi om met de paarden te werken. Je kan onmiddellijk de theoretische kennis in de praktijk brengen, en je weet zeker dat je gelijk feedback van het paard terugkrijgt.

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Persoonlijk leiderschap
De zomervakanties zitten er weer (bijna) op. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou is maar ik verbaas mij altijd dat het mij op vakantie zo goed lukt om de controle los te laten.
Ik hou mezelf dan voor de gek en denk dat het komt door het lekkere weer.