welke uitstraling heb jij

Weet jij wat je wilt uitstralen naar je team?

Misschien heb jij het van nature in je. Je kunt overzicht bewaren, mensen inspireren en bent niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. De meesten van ons moeten echter groeien in een leiderschapsrol. Soms hebben we het idee dat we het best goed oppakken, maar toch lukt het niet voldoende beweging in een team te krijgen. Of er worden wel resultaten behaald, maar de sfeer is niet om over naar huis te schrijven. Weet jij wat voor soort leider jij bent? En hoe ziet jouw team jou?

Dichter bij huis

Veel managers lopen tegen dit soort vraagstukken aan. De agenda loopt over en de hele dag zijn ze bezig met het oplossen van ad-hoc problemen. Toch komen ze niet tot het gewenste resultaat. Dat leidt tot teleurstellingen. Of er heerst een onprettige werksfeer waar je maar niet doorheen kunt breken. Op het moment dat je mensen aanspreekt, reageren ze defensief of geprikkeld. Natuurlijk kun je proberen te werken aan de tekortkomingen van de anderen, maar vaak is het veel effectiever om dichter bij huis aan de slag te gaan.

Jij zet de toon

Als (team)leider ben jij degene die de toon zet. Of je er blij mee bent of niet, dat is jouw positie. En je uitstraling is cruciaal voor de sfeer en werksituatie van jouw team. Maar hoe weet je wat het precies is dat je wilt én kunt uitstralen? En hoe kom je erachter dat je dat ook daadwerkelijk bereikt? Het sleutelwoord om antwoord te vinden op deze vragen, is zelfkennis. Door je zelfkennis te vergroten weet je waar je kwaliteiten en valkuilen liggen en hoe je deze positief kunt inzetten.

Natuurlijke leider

Tijdens een leiderschapsanalyse bij Leaders trainingen is ‘uitstraling’ een van de punten waarmee we aan de slag gaan. Dat doen we samen met paarden. Paarden zijn intuïtieve leermeesters waarbij leiderschap hun overleving is. Ervaringsgericht trainen is de beste en snelste manier om vaardigheden aan te leren. Daarbij krijg je een loepzuivere spiegel voorgehouden zonder waardeoordeel.

Confronterende spiegel

Die spiegelwerking is soms confronterend. Maar als je deze confrontatie aandurft, is het boven alles ontzettend leerzaam. Doordat duidelijk wordt wat jouw leiderschapsstijl is, weet je ook welke stappen je kan nemen om dat te veranderen. Met deze concrete handvatten kun je veranderingen toepassen op de werkvloer. Snel, duidelijk en duurzaam.

Summerschool

Deze zomer (2021) hebben we een speciale ‘summerschool’ voor managers. Het thema voor deze twee daagse training is ‘Leidinggeven in veranderende tijden’ Gedurende twee dagen aan de slag in de heuvels van Zuid Limburg. Voor deze ‘summerschool’ geldt een speciaal tarief. Er is slechts beperkt plaats vanwege de Corona regels. Gun jezelf deze uitdagende training, om er sterker dan ooit uit te komen en je team te kunnen faciliteren na een zeer stressvolle periode.

Over Leaders trainingen

Bij Leaders trainingen bieden we analyses, coaching en trainingen die resultaat opleveren en voorbij theoretische kaders en modellen gaat. Met diverse gedreven specialisten komen we erachter wat jij nodig hebt om het beste uit jouw leiderschap te halen. Neem voor meer informatie contact op. Uiteraard gebeurt alles volgens de richtlijnen van de RIVM.

Carina braams Leaderstrainingen2

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap

Iedereen verdient een goede leidinggevende. Wat is een goede leidinggevende in jouw ogen? Ben jij een goede manager? De leidhengst en leidmerrie gebruiken een methode om hun kudde aan te sturen, die veel managers nastreven. De baas zijn zonder de baas te spelen. Waar...

De stem van jouw bedrijf/team

De stem van jouw bedrijf/team

Volgens mij is de beroepsgroep waar ik onderdeel van ben een groep die oneindig veel tijd en geld steekt in (bij)scholing . Over zichzelf, meer kennis over de dienst die aangeboden wordt, hoe je een goede ondernemer bent, hoe je geld kan verdienen met je onderneming....

Managen met de principes uit de kudde

Managen met de principes uit de kudde

We zitten in een bijzondere tijd, veel veranderingen en zaken die ons opgedrongen worden. Je kan erin meegaan of er tegenin. De systemen zijn zo sterk dat we het gevoel hebben geen keus te hebben. Maar die is er wel! Bijvoorbeeld bij de technische systemen en...

Polarisatie

Polarisatie

Na de verkiezingen heerst er wanhoop, verbijstering en opschudding. Nog meer polarisatie. Links of rechts, wappie of klimaatgekkie, Israel of Palestina. Er lijkt al een tijd geen middenweg te zijn.  Hoe te dealen met polarisatie De ene na de andere ramp wordt over ons...