welke uitstraling heb jij

Weet jij wat je wilt uitstralen naar je team?

Misschien heb jij het van nature in je. Je kunt overzicht bewaren, mensen inspireren en bent niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. De meesten van ons moeten echter groeien in een leiderschapsrol. Soms hebben we het idee dat we het best goed oppakken, maar toch lukt het niet voldoende beweging in een team te krijgen. Of er worden wel resultaten behaald, maar de sfeer is niet om over naar huis te schrijven. Weet jij wat voor soort leider jij bent? En hoe ziet jouw team jou?

Dichter bij huis

Veel managers lopen tegen dit soort vraagstukken aan. De agenda loopt over en de hele dag zijn ze bezig met het oplossen van ad-hoc problemen. Toch komen ze niet tot het gewenste resultaat. Dat leidt tot teleurstellingen. Of er heerst een onprettige werksfeer waar je maar niet doorheen kunt breken. Op het moment dat je mensen aanspreekt, reageren ze defensief of geprikkeld. Natuurlijk kun je proberen te werken aan de tekortkomingen van de anderen, maar vaak is het veel effectiever om dichter bij huis aan de slag te gaan.

Jij zet de toon

Als (team)leider ben jij degene die de toon zet. Of je er blij mee bent of niet, dat is jouw positie. En je uitstraling is cruciaal voor de sfeer en werksituatie van jouw team. Maar hoe weet je wat het precies is dat je wilt én kunt uitstralen? En hoe kom je erachter dat je dat ook daadwerkelijk bereikt? Het sleutelwoord om antwoord te vinden op deze vragen, is zelfkennis. Door je zelfkennis te vergroten weet je waar je kwaliteiten en valkuilen liggen en hoe je deze positief kunt inzetten.

Natuurlijke leider

Tijdens een leiderschapsanalyse bij Leaders trainingen is ‘uitstraling’ een van de punten waarmee we aan de slag gaan. Dat doen we samen met paarden. Paarden zijn intuïtieve leermeesters waarbij leiderschap hun overleving is. Ervaringsgericht trainen is de beste en snelste manier om vaardigheden aan te leren. Daarbij krijg je een loepzuivere spiegel voorgehouden zonder waardeoordeel.

Confronterende spiegel

Die spiegelwerking is soms confronterend. Maar als je deze confrontatie aandurft, is het boven alles ontzettend leerzaam. Doordat duidelijk wordt wat jouw leiderschapsstijl is, weet je ook welke stappen je kan nemen om dat te veranderen. Met deze concrete handvatten kun je veranderingen toepassen op de werkvloer. Snel, duidelijk en duurzaam.

Summerschool

Deze zomer (2021) hebben we een speciale ‘summerschool’ voor managers. Het thema voor deze twee daagse training is ‘Leidinggeven in veranderende tijden’ Gedurende twee dagen aan de slag in de heuvels van Zuid Limburg. Voor deze ‘summerschool’ geldt een speciaal tarief. Er is slechts beperkt plaats vanwege de Corona regels. Gun jezelf deze uitdagende training, om er sterker dan ooit uit te komen en je team te kunnen faciliteren na een zeer stressvolle periode.

Over Leaders trainingen

Bij Leaders trainingen bieden we analyses, coaching en trainingen die resultaat opleveren en voorbij theoretische kaders en modellen gaat. Met diverse gedreven specialisten komen we erachter wat jij nodig hebt om het beste uit jouw leiderschap te halen. Neem voor meer informatie contact op. Uiteraard gebeurt alles volgens de richtlijnen van de RIVM.

Carina Braams

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Verbinding

Verbinding

Ik keek naar Marc maar zag niets veranderen in zijn houding. Rechtop en met zijn handen op zijn rug, keek hij naar de beide paarden.
Dida (paard) hief haar hoofd even en keek richting Marc maar bewoog niet.

Feedback en de vaardigheden

Feedback en de vaardigheden

Veel van ons vinden het lastig omdat ze denken dan niet aardig gevonden te worden. (Tenminste dat is de overtuiging) En wat ook niet meehelpt is dat we van jongs af aan feedback (of kritiek) krijgen van mensen die nooit geleerd hebben hoe je dat doet.

Feedback

Feedback

Een ontzettend leerzame dag die lang beklijft.

De laatste keer was het hoofdonderwerp: Feedback geven.

Bij veel organisaties blijft het een lastig onderwerp. Vaak hoor ik: ja het is zo’n aardig mens en dan vindt hij/zij mij onaardig.
Het omgekeerde is waar. Het is onaardig om geen feedback te geven en iemand dezelfde ‘fout’ steeds te laten maken…

Maar ja, dat kan je zeggen maar echt voelen hoe het is kan toch alleen in de praktijk.

Daarom is het zo mooi om met de paarden te werken. Je kan onmiddellijk de theoretische kennis in de praktijk brengen, en je weet zeker dat je gelijk feedback van het paard terugkrijgt.

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Persoonlijk leiderschap
De zomervakanties zitten er weer (bijna) op. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou is maar ik verbaas mij altijd dat het mij op vakantie zo goed lukt om de controle los te laten.
Ik hou mezelf dan voor de gek en denk dat het komt door het lekkere weer.