Natuurlijk leiderschap

Van 'baas' naar 'natuurlijk leider'

Wij geloven in invloed in overvloed. En dat betekent dat jij – en vooral jij – invloed hebt. Jij kan richting geven, sturen, besluiten. Als manager of leidinggevende wordt dat zelfs verwacht. Alles zit erin. Maar komt het er ook optimaal uit? Zijn jouw potentiële kwaliteiten al vanzelfsprekend in jouw leiderschap? In hoeverre kom je zo nu en dan in een oud patroon, of knaagt de onzekerheid? Hoe vaak zeul en trek je? Eerlijk? In de 3-daagse training Natuurlijk Leiderschap ontwikkelen we jouw nog onbenutte kracht verder. Zodat je, bij de volgende afslag, nog beter en prettiger sturen kan.

MWF_Leaders_Trainingen-natuurlijk-leiderschap

Leiderschap op natuurlijke wijze

Je bent misschien een kennisgedreven leider. Vaak doelgericht. Soms verlies je daarmee de verbinding. Jouw emotioneel en sociaal leiderschap schieten soms in een oud patroon. Het is fijn als je je daar nu al bewust van bent. In onze training werken we daaraan. Je gaat leiderschap van een nieuwe, natuurlijke kant bekijken en ervaren. Op basis van het beproefde Natuurlijk Leiderschapsmodel gaan we ervaringsgericht en fysiek aan de slag. Leiderschap is namelijk een staat van handelen en doen. Bij Leaders doen we dat in samenwerking met paarden. Omwille van hun voortbestaan moeten paarden namelijk, zonder enig woord, kunnen vertrouwen op het leiderschap in de kudde. En dus volgt een paard enkel bij het juiste leiderschap. De paarden begeleiden jou als manager in het reflecteren, reageren en anticiperen op die dynamiek. Een duidelijke, liefdevol confronterende methode die van jou de nodige veerkracht en kwetsbaarheid vraagt om te kunnen groeien.

Vergeet niet: groei start buiten de comfortzone. Het mag dus best een beetje schuren.

3 dagen

In deze training werken we 3 dagen aan jouw leiderschap. Daarin zullen we de randen van jouw ontwikkeling niet schuwen. Verwacht dus niet dat we binnen het hokje van werk en leiderschap blijven werken. Het programma dat we volgen bestaat uit:

Dag 1: de basis van jouw leiderschap

Wat neem je mee? Wat is je kracht en waar is ruimte voor groei? Wat belemmert je momenteel in die groei? Wat triggert dat patroon waardoor je vervalt in oude gewoontes? Kortom: hoe staat het ervoor met jou als natuurlijk leider? Je ontkomt er niet aan: de paarden zijn feilloos kritisch in hun feedback.

Dag 2: jouw leiderschap in de praktijk

Wat betekenen de inzichten van dag 1 in de praktijk? Hoe regelt zich dat op jouw werk? En hoe zorgen we voor verankering van dat leiderschap?

Dag 3: jouw leiderschap binnen het organisatiesysteem

Welke regels en patronen doorsijpelen jouw organisatie? Waar heb je voelbaar rekening mee te houden? En hoe doe je dat als leider in jouw positie?

Wat je meeneemt na deze training

Die onrust, dat gedoe en die frustratie? Ze zijn niet zomaar weg. Wel ervaar je hoe je rust creëert als manager en hoe je meer grip krijgt op je eigen agenda. Je leert je gevoel te beluisteren en dat te verenigen met zakelijke belangen en besluiten. Je leert overtuigend optreden zonder verharding. Kortom: jouw leiderschap gaat je natuurlijker af én wordt natuurlijker gevolgd. Minder gedoe, meer plezier. Deze 3-daagse training start vanaf 2497,-.

Natuurlijk Leiderschap

We nodigen jou als leidinggevende professional uit om je te verdiepen in Natuurlijk leiderschap. Waarom zou je blijven vallen en opstaan? Ga staan en opvallen. Onderzoek wat Natuurlijk Leiderschap inhoudt en of het past bij jouw ontwikkeling als manager van een team. Download het E-book Natuurlijk leiderschap en zet de eerste stappen naar een krachtig en natuurlijk leider. Of maak een on-line afspraak en ik leer je vrijblijvend het natuurlijk leiderschapsmodel.