fbpx

Natuurlijk leiderschap

Van de 'baas' naar 'natuurlijk leider'

Leiderschap hoort bij het leven. Iedereen geeft in meerdere of mindere mate leiding. Iedereen geeft leiding aan zichzelf en sommigen ook aan anderen. Is het niet in een leidinggevende functie, dan is het minstens zo belangrijk om leiding te kunnen nemen over je eigen leven of gezin. Sommige functies in het leven vragen extra om leiderschap. Bijvoorbeeld als je zelfstandig ondernemer bent, een team moet aansturen, of een gezin draaiende te houden hebt.

Herken je jezelf in één van de onderstaande punten:

  • Er is weinig onderling vertrouwen
  • Er zijn teveel eilandjes, de samenwerking laat te wensen over
  • Feedback wordt gezien als kritiek
  • Er is weinig pro-activiteit en eigenaarschap

Natuurlijk leiderschap: het kan anders!

Leer om aan te sturen op een natuurlijke manier. Zonder autoritair gedrag maar als een autoriteit. Niet omdat je team het voor jou doet maar omdat ze het vanuit een innerlijke drive willen.

  • Werken op basis van vertrouwen en verbinding
  • Duidelijk kunnen zijn door heldere communicatie
  • Hindernissen wegnemen
  • Vertrouwen op je “guts” en daar naar handelen

Een driedaagse training binnen een maand leert je om leiding te geven vanuit natuurlijk leiderschap. We maken gebruik van een uniek model voor Natuurlijk Leiderschap. Dit model is getest en heeft keer op keer zijn effectiviteit bewezen in eenvoud en essentie.

Wat levert deze training je op?

1. Je leert hoe jij overkomt als manager en hoe je rust creëert
2. Door jouw heldere visie en strategie is de richting duidelijk
3. Door korte interventies krijg je meer ruimte in je agenda
4. Je luistert naar je “gut-feeling” waardoor de resultaten beter worden

Persoonlijk leiderschap;
jezelf leiden doordat je, je doelen glashelder hebt. Evenals de stappen hoe je bij de gestelde doelen komt. Wat kan je anders doen zodat je daadwerkelijk ander resultaat bereikt?

Managen van je team;
leid je team op een natuurlijke manier, zonder macht. Alle lessen die we door de jaren heen geleerd hebben van de paarden nemen we mee. Welke rol neem jij in, binnen de organisatie; de systemen en dynamieken worden belicht en bekeken. Wat is er nodig om in iedere context je natuurlijk leiderschap te kunnen laten zien?

Paarden kijken niet naar een visitekaartje met een titel, ze reageren enkel heel puur op wat ze bij jou voelen. Hierdoor zijn ze een perfecte en eerlijke spiegel als het gaat over Natuurlijk Leiderschap. We doen veel samen met de paarden. Ook als je niets met paarden hebt, is dit ontzettend waardevol.
Paarden zijn intuïtieve leermeesters waarmee we ervaringsgericht aan het werk gaan. We blijven met beide benen op de grond staan en ervaring met paarden is niet nodig.

Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: Je leert de basis van natuurlijk leiderschap. Hoe ziet dat eruit en wat kan je doen om jezelf en anderen leiding te geven op een natuurlijke manier. Hierbij leer je veel over jezelf. Waar is nog ruimte voor groei? Wat is jouw kracht en hoe wend je die aan? Waar heb je belemmerende overtuigingen en hoe ruim je die op? Door antwoord te krijgen op deze vragen wordt jouw doel
steeds scherper.

Dag 2: Deze dag vertalen we de ervaringen die we in de eerst dag opgedaan hebben naar praktische (werk)situaties waarin leiderschap gevraagd wordt. Op deze manier kunnen we een vertaalslag maken naar jouw dagelijkse praktijk aan de hand van ervaringen en inzichten.

Dag 3: De laatste dag leer je om naar alle dynamieken en systemen te kijken die meespelen binnen de organisatie. Door hier meer zicht op te krijgen kan je beter grip krijgen op de dynamieken die voor jou belangrijk zijn.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden kan na een intake gesprek. Aangezien het een intensieve training is, is er maar beperkt plaats. Je kunt via onderstaand invulformulier een intakegesprek aanvragen of je aanmelden voor een kennismakingsworkshop.

Deze training is bedoeld voor mensen die leiding geven, een team aansturen, projectontwikkelaars, zelfstandig ondernemers etc. In kleine groepen met gelijkgestemden zodat we kunnen leren van elkaar. Kosten voor deze geheel verzorgde driedaagse training zijn € 1.997,- (exclusief locatie en BTW, inclusief materiaalkosten)