Team ontwikkel traject

Bouw sterkere teams door elkaar echt te kennen 

Dat vertrouwen en samenwerking belangrijk zijn binnen teams, hoeven we je niet uit te leggen. Vaak denken we die zaken op miraculeuze wijze wel geregeld te hebben. Maar hoe goed kennen we elkaar echt? Durven we elkaar echt diep in de ogen te kijken? En wanneer heb je dat voor het laatst gedaan?

MWF_Leaders_Trainingen-leiderscahpstraining

Van vertrouwen naar resultaat

Buiten de comfortzone leren we te bouwen. Wanneer je elkaar echt nodig hebt en elkaar moet vertrouwen. Ongemakkelijke situaties halen mooie dingen naar boven. Die wrijving heb je nodig om onderlinge frustratie uit het team te halen, en succes en plezier eraan toe te voegen. Om conflicten op constructieve wijze aan te gaan, om elkaars werkkwaliteit te verbeteren en met elkaar het doel te bereiken. Dat ongemak beloven we. Samen met de paarden tillen we je team naar een hoger level. Wat kan jouw team leren van een kudde? Wat wordt geprikkeld, bij jou en het aankijken van collega's? Wie leidt? Wie is kwetsbaar? Waar zit de uitdaging in de 5 succesfactoren van jouw team?

Hoe paarden helpen een team te bouwen

Paardencoaching draagt op verschillende manieren bij aan jouw teamontwikkeling. Met de paarden werken we bijvoorbeeld aan de hand van oefeningen en opdrachten. Een gezamenlijk doel is één, maar optimale samenwerking is essentieel om ruim 500 kg dier in beweging te krijgen. Dit vraagt verschillende tactieken en talenten van een team. Daarnaast spiegelen paarden. Dat betekent dat we kwetsbaarheid ontvouwen. Iets dat essentieel is om elkaar echt te kennen. Ook gebruiken we het kuddegedrag van de paarden als metafoor in oefeningen en besprekingen met de teams. Wat zien we de paarden doen en hoe werkt dat in jouw team? Kortom: 3 hele praktische toevoegingen die we bij reguliere teambuilding niet tegenkomen. Buiten de comfortzone leren we te bouwen.

Teamontwikkeling op maat

Wanneer je het idee hebt dat je team niet optimaal functioneert, dat er sprake is van verminderd werkplezier of zelfs een hoog verloop, moet je aan de bak. Leaders denkt graag met je mee in de aanpak. Op basis van de fase van je team, uitdagingen en wensen stellen we een programma op. Dat kan variëren van duur (bijvoorbeeld eenmalig of meerdere dagen en terugkomsessies), locatie en samenstelling.