Leiderschap- & teamontwikkeling

Leiderschap- & teamontwikkeling

Word de leider die je wil zijn

Leiderschap lijkt iets dat zich automatisch ontvouwt. Onzin.
Want hoewel iedereen in de basis invloed heeft, vraagt leiderschap zeker om verdere ontwikkeling, training en scholing.
Vertrouwen is de basis, ook bij Natuurlijk leiderschap. Onder andere door te verbinden kan je vertrouwen laten groeien. Wees als manager jezelf en ben eerlijk, ook dat wekt vertrouwen en werkt uitnodigend. De basis van verbinding is empathie.
Het natuurlijk leiderschap waar ik mee werk is afgekeken van de kudde paarden. De kudde weet het doel, de richting en tempo worden bepaald door de leider van de kudde.
De kudde paarden wordt geleid door de leid-hengst (man) en de leid- merrie (vrouw) de rollen zijn duidelijk. Samen zorgen zij ervoor de kudde zo veilig mogelijk te houden.
Stel dat ze op onbekend terrein komen en er is een paard in de kudde die dat terrein wel kent, dan kan die de kudde leiden. Een mooi staaltje ‘shared leadership’.
We kunnen de lessen uit de natuur vertalen naar de werkvloer. Maar als eerste is het belangrijk dat iedereen zijn eigen invloed binnen het team kent. Hoe reflectief is iedereen, kennen de teamleden hun eigen triggers, kennen ze hun eigen valkuilen en kwaliteiten en weten ze die van elkaar?

Om echt een soepel functionerend team te krijgen zijn al deze zaken belangrijk.

Hoe ver ben jij al met je team?

Voor meer en uitgebreidere tips download het Ebook Natuurlijk leiderschap/word de leider die je bent of ga in 3 maanden naar natuurlijk krachtig (persoonlijk)leiderschap

Carina Braams

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Verbinding

Verbinding

Ik keek naar Marc maar zag niets veranderen in zijn houding. Rechtop en met zijn handen op zijn rug, keek hij naar de beide paarden.
Dida (paard) hief haar hoofd even en keek richting Marc maar bewoog niet.

Feedback en de vaardigheden

Feedback en de vaardigheden

Veel van ons vinden het lastig omdat ze denken dan niet aardig gevonden te worden. (Tenminste dat is de overtuiging) En wat ook niet meehelpt is dat we van jongs af aan feedback (of kritiek) krijgen van mensen die nooit geleerd hebben hoe je dat doet.

Feedback

Feedback

Een ontzettend leerzame dag die lang beklijft.

De laatste keer was het hoofdonderwerp: Feedback geven.

Bij veel organisaties blijft het een lastig onderwerp. Vaak hoor ik: ja het is zo’n aardig mens en dan vindt hij/zij mij onaardig.
Het omgekeerde is waar. Het is onaardig om geen feedback te geven en iemand dezelfde ‘fout’ steeds te laten maken…

Maar ja, dat kan je zeggen maar echt voelen hoe het is kan toch alleen in de praktijk.

Daarom is het zo mooi om met de paarden te werken. Je kan onmiddellijk de theoretische kennis in de praktijk brengen, en je weet zeker dat je gelijk feedback van het paard terugkrijgt.

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Persoonlijk leiderschap
De zomervakanties zitten er weer (bijna) op. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou is maar ik verbaas mij altijd dat het mij op vakantie zo goed lukt om de controle los te laten.
Ik hou mezelf dan voor de gek en denk dat het komt door het lekkere weer.