Manager anno 2023

Manager anno 2023

Manager anno 2023 is vooral coach

Zo kopt managementsite

In de coachrol ben je je medewerkers aan het begeleiden bij hun taken. Je motiveert en stimuleert ze als manager om de taken goed uit te voeren. Je beantwoordt hun vragen en geeft tips. Zo krijgen ze de taak niet alleen gedaan, maar houden ze er ook nog eens een goed gevoel aan over. En dat is een win-win!

Zo gaat het artikel nog even door. De voorspelling is, dat over vijf jaar coaching de grootste wens zal zijn. De nadruk van de eigenschappen die managers dan nodig zullen hebben liggen vooral bij betrokkenheid, betrouwbaarheid en toegankelijkheid.

Je zou denken dat ik als leiderschapcoach dit zou toejuichen. Maar ik denk er anders over. En niet omdat ik dan brodeloos zou zijn ????

Standvastige manager

Ja, een manager moet betrokken zijn en betrouwbaar. Maar ook standvastig, beslissingen durven nemen. Ook al is de beslissing niet populair. Daarbij ligt er een valkuil op de loer dat de manager zo empatisch en probleemoplossend is dat hij/zij te veel hooi op zijn/haar vork krijgt.

Een jaar of 20 (?) geleden werd het Rijnlandmodel ingevoerd in de zorg. De definitie daarvan: ‘In het Rijnlands gedachtengoed ligt het eigenaarschap van de zorg waar het thuis hoort: bij de verzorgenden en verplegenden. Let wel: dat is iets anders dan 'verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie leggen'.’

Vooral het laatste is niet helemaal gelukt. Maar al snel bleek dat zelfsturende teams niet zo succesvol zijn als dat men in het begin dacht.

Natuurlijk leiderschap

Het leiderschap uit de natuur is redelijk helder en eenvoudig. En toch werkt het, ook in complexe en veranderlijke situaties. Zelfsturende kuddes zijn ondenkbaar. Wat als er een terugval is? Of er komt een ander paard in de kudde dat de andere kant op wil, of de leiding wil nemen?

Hoe zou het eruit zien als de leid-merrie coachend op zou treden richting haar kudde op het moment dat er een roedel leeuwen op de kudde afkomt? (of vertaald naar de werk organisatie- als er een vijandige overname dreigt-)

Zeker in rust of bij geen gevaar kan iedereen empathisch zijn en ruimte geven. Maar in stress situaties zal toch iemand de beslissingen moeten nemen. Net als bij de paardenkudde.
In rust zal je de leid-merrie niet kunnen onderscheiden van de andere paarden. Maar op het moment dat er gevaar dreigt dan zie je wie de leider is.

Ik ben Carina en richt mij op team en leiderschapsontwikkeling. Daarbij zet ik graag paarden in en neem de lessen uit de natuur mee: Natuurlijk leiderschap.

Carina Braams

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Verbinding

Verbinding

Ik keek naar Marc maar zag niets veranderen in zijn houding. Rechtop en met zijn handen op zijn rug, keek hij naar de beide paarden.
Dida (paard) hief haar hoofd even en keek richting Marc maar bewoog niet.

Feedback en de vaardigheden

Feedback en de vaardigheden

Veel van ons vinden het lastig omdat ze denken dan niet aardig gevonden te worden. (Tenminste dat is de overtuiging) En wat ook niet meehelpt is dat we van jongs af aan feedback (of kritiek) krijgen van mensen die nooit geleerd hebben hoe je dat doet.

Feedback

Feedback

Een ontzettend leerzame dag die lang beklijft.

De laatste keer was het hoofdonderwerp: Feedback geven.

Bij veel organisaties blijft het een lastig onderwerp. Vaak hoor ik: ja het is zo’n aardig mens en dan vindt hij/zij mij onaardig.
Het omgekeerde is waar. Het is onaardig om geen feedback te geven en iemand dezelfde ‘fout’ steeds te laten maken…

Maar ja, dat kan je zeggen maar echt voelen hoe het is kan toch alleen in de praktijk.

Daarom is het zo mooi om met de paarden te werken. Je kan onmiddellijk de theoretische kennis in de praktijk brengen, en je weet zeker dat je gelijk feedback van het paard terugkrijgt.

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Persoonlijk leiderschap
De zomervakanties zitten er weer (bijna) op. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou is maar ik verbaas mij altijd dat het mij op vakantie zo goed lukt om de controle los te laten.
Ik hou mezelf dan voor de gek en denk dat het komt door het lekkere weer.