Natuurlijk leiderschap met paarden

Hoe vergroot je jouw leiderschap?

Ballen in de lucht

Hoe vergroot je jouw leiderschap? Als manager ben je betrokken bij het reilen en zeilen van het bedrijf, tegelijkertijd wil je dat je team zich pro-actief opstelt en verantwoording neemt voor de dingen die moeten gebeuren. Daar wil je ze mee helpen. Maar je moet ook je eigen werk op orde hebben en aan de protocollen van de directie voldoen. Veel ballen in de lucht te houden. Dan hebben we het nog niet eens over je prive-leven, je sport-leven, je sociale leven etc.

"Een paardenkudde wordt geleid door twee leiders.

Eén leider drijft de kudde vooruit, de ander bepaalt de richting."

Authenticiteit vs Autoriteit

Natuurlijk leiderschap gaat over jezelf zijn, vanuit jouw kracht en (nog maar een hip woord) authenticiteit (bege)leiden. Eén belangrijke basis daarbij is het bepalen van de richting. Dat lijkt makkelijker dan het is. Iedereen heeft namelijk zijn eigen richting waarheen hij/zij wil. In een kudde paarden is het leiderschap zeer duidelijk geregeld.

Richting

Een paardenkudde wordt geleid door twee leiders. Eén leider drijft de kudde vooruit, de ander bepaalt de richting. Degene die drijft is de hengst (man) van de kudde. Onmiddellijk herkenbaar aan zijn stoere uiterlijk en uitstraling. Hij bepaalt het tempo van de groep. Degene die de richting bepaalt is de leid merrie (dame). Zij is niet makkelijk te herkennen bij een kudde in rust, maar als ze eenmaal gáán loopt zij voorop. Dit voorbeeld van “shared leadership”, zorgt ervoor dat de kudde als één geheel beweegt en kan schakelen.

Concreet en helder doel

Bij een mensen kudde is het niet veel anders, ook hier is degene die tempo en richting bepaalt, de manager. Om richting te kunnen geven moet het doel helder zijn. Is het bij jouw team duidelijk wat het doel is? Wat moet er gedaan worden om het doel te bereiken? Hoe concreet zijn het doel en de handelingen beschreven en weet iedereen waar hij/zij aan toe is? Wordt ieder teamlid gehoord in wat hij of zij bij kan dragen aan het doel? Dan kan de doelstelling door iedereen gedragen worden en hoef je als #natuurlijkleider alleen nog af en toe bij te sturen.
Ik ben heel benieuwd hoe duidelijk en concreet de doelen binnen jouw team zijn.

Als je wilt leren wat voor manager jij bent kijk dan bij de leiderschapsanalyse of als je meer wil leren over natuurlijk leiderschap klik dan hier.

Carina Braams

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Verbinding

Verbinding

Ik keek naar Marc maar zag niets veranderen in zijn houding. Rechtop en met zijn handen op zijn rug, keek hij naar de beide paarden.
Dida (paard) hief haar hoofd even en keek richting Marc maar bewoog niet.

Feedback en de vaardigheden

Feedback en de vaardigheden

Veel van ons vinden het lastig omdat ze denken dan niet aardig gevonden te worden. (Tenminste dat is de overtuiging) En wat ook niet meehelpt is dat we van jongs af aan feedback (of kritiek) krijgen van mensen die nooit geleerd hebben hoe je dat doet.

Feedback

Feedback

Een ontzettend leerzame dag die lang beklijft.

De laatste keer was het hoofdonderwerp: Feedback geven.

Bij veel organisaties blijft het een lastig onderwerp. Vaak hoor ik: ja het is zo’n aardig mens en dan vindt hij/zij mij onaardig.
Het omgekeerde is waar. Het is onaardig om geen feedback te geven en iemand dezelfde ‘fout’ steeds te laten maken…

Maar ja, dat kan je zeggen maar echt voelen hoe het is kan toch alleen in de praktijk.

Daarom is het zo mooi om met de paarden te werken. Je kan onmiddellijk de theoretische kennis in de praktijk brengen, en je weet zeker dat je gelijk feedback van het paard terugkrijgt.

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Leiderschap-summit Mijas 02 feb tot 05 feb 2024

Persoonlijk leiderschap
De zomervakanties zitten er weer (bijna) op. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou is maar ik verbaas mij altijd dat het mij op vakantie zo goed lukt om de controle los te laten.
Ik hou mezelf dan voor de gek en denk dat het komt door het lekkere weer.