Natuurlijk leiderschap met paarden

Hoe vergroot je jouw leiderschap?

Ballen in de lucht

Hoe vergroot je jouw leiderschap? Als manager ben je betrokken bij het reilen en zeilen van het bedrijf, tegelijkertijd wil je dat je team zich pro-actief opstelt en verantwoording neemt voor de dingen die moeten gebeuren. Daar wil je ze mee helpen. Maar je moet ook je eigen werk op orde hebben en aan de protocollen van de directie voldoen. Veel ballen in de lucht te houden. Dan hebben we het nog niet eens over je prive-leven, je sport-leven, je sociale leven etc.

"Een paardenkudde wordt geleid door twee leiders.

Eén leider drijft de kudde vooruit, de ander bepaalt de richting."

Authenticiteit vs Autoriteit

Natuurlijk leiderschap gaat over jezelf zijn, vanuit jouw kracht en (nog maar een hip woord) authenticiteit (bege)leiden. Eén belangrijke basis daarbij is het bepalen van de richting. Dat lijkt makkelijker dan het is. Iedereen heeft namelijk zijn eigen richting waarheen hij/zij wil. In een kudde paarden is het leiderschap zeer duidelijk geregeld.

Richting

Een paardenkudde wordt geleid door twee leiders. Eén leider drijft de kudde vooruit, de ander bepaalt de richting. Degene die drijft is de hengst (man) van de kudde. Onmiddellijk herkenbaar aan zijn stoere uiterlijk en uitstraling. Hij bepaalt het tempo van de groep. Degene die de richting bepaalt is de leid merrie (dame). Zij is niet makkelijk te herkennen bij een kudde in rust, maar als ze eenmaal gáán loopt zij voorop. Dit voorbeeld van “shared leadership”, zorgt ervoor dat de kudde als één geheel beweegt en kan schakelen.

Concreet en helder doel

Bij een mensen kudde is het niet veel anders, ook hier is degene die tempo en richting bepaalt, de manager. Om richting te kunnen geven moet het doel helder zijn. Is het bij jouw team duidelijk wat het doel is? Wat moet er gedaan worden om het doel te bereiken? Hoe concreet zijn het doel en de handelingen beschreven en weet iedereen waar hij/zij aan toe is? Wordt ieder teamlid gehoord in wat hij of zij bij kan dragen aan het doel? Dan kan de doelstelling door iedereen gedragen worden en hoef je als #natuurlijkleider alleen nog af en toe bij te sturen.
Ik ben heel benieuwd hoe duidelijk en concreet de doelen binnen jouw team zijn.

Als je wilt leren wat voor manager jij bent kijk dan bij de leiderschapsanalyse of als je meer wil leren over natuurlijk leiderschap klik dan hier.

Carina braams Leaderstrainingen2

Carina Braams

Oprichter en eigenaar van Leaderstrainingen en BramasCoaching.

Regelmatig verschijnt hier een blog over (persoonlijk) leiderschap of teamontwikkeling. Voor inspiratie, tips en ervaringsverhalen kan je je ook inschrijven op mijn wekelijkse emails.

Recente blogs:

Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap

Iedereen verdient een goede leidinggevende. Wat is een goede leidinggevende in jouw ogen? Ben jij een goede manager? De leidhengst en leidmerrie gebruiken een methode om hun kudde aan te sturen, die veel managers nastreven. De baas zijn zonder de baas te spelen. Waar...

De stem van jouw bedrijf/team

De stem van jouw bedrijf/team

Volgens mij is de beroepsgroep waar ik onderdeel van ben een groep die oneindig veel tijd en geld steekt in (bij)scholing . Over zichzelf, meer kennis over de dienst die aangeboden wordt, hoe je een goede ondernemer bent, hoe je geld kan verdienen met je onderneming....

Managen met de principes uit de kudde

Managen met de principes uit de kudde

We zitten in een bijzondere tijd, veel veranderingen en zaken die ons opgedrongen worden. Je kan erin meegaan of er tegenin. De systemen zijn zo sterk dat we het gevoel hebben geen keus te hebben. Maar die is er wel! Bijvoorbeeld bij de technische systemen en...

Polarisatie

Polarisatie

Na de verkiezingen heerst er wanhoop, verbijstering en opschudding. Nog meer polarisatie. Links of rechts, wappie of klimaatgekkie, Israel of Palestina. Er lijkt al een tijd geen middenweg te zijn.  Hoe te dealen met polarisatie De ene na de andere ramp wordt over ons...